Tietosuojaseloste lyhyeesti

 

Kun tilaat minulta palveluita, tarvitsen nimitietosi, puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi yhteydenpitoon. Tietoja ei käytetä markkinointitarkoitukseen. Kun työ on tehty, lähetän sinulle laskun sähköpostitse. Lain mukaan tarvitsen kuitenkin myös postiosoitteesi sekä postinumerosi laskuun. Kirjanpitolainsäädännöstä johtuen tietoja säilytetään tyypillisesti 10 vuotta asiakkuuden päättymisen jälkeen.

Passikuvia tilatessa tiedot lähetetään sähköisesti Poliisin lupahallinnon valokuvapalvelimelle, lähetystä varten tarvitaan edellä mainittujen tietojen lisäksi syntymäaika tai henkilötunnus sekä itse passikuva. Näitä tietoja säilytetään korkeintaan kuuden kuukauden ajan kuvanotto hetkestä.

Jos vierailet verkkosivustollamme, sinusta saatetaan kerätä anonyymiä tietoa evästeiden avulla. Tiedot sisältävät IP-osoitteesi. Evästeistä voit lukea lisää alempana. Evästeitä käytetään verkkosivumme toimivuuden parantamiseen ja kehittämiseen.

Kaikkia tietoja käsitellään lainmukaisesti ja asiakasta kunnioittaen. Ilman henkilötietojen keräystä ja asiakasrekisterin ylläpitoa Robert Sjöblom Median toimintaa ei olisi olemassa.

Jos et kuitenkaan hyväksy alla olevia ehtoja, älä käytä tätä sivustoa tai yrityksen palveluita.

 

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

 

Henkilötietolain (523/1999 10 §:n ja 24 §) sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU 2016/679) mukainen rekisteriseloste, päivitetty 9.7.2018.

 

REKISTERINPITÄJÄ

Robert Sjöblom Media
Y-tunnus 2642123-3
Aallonkohina 2 D 17
02320 Espoo

Verkkosivuston osoite on https://www.robertsjoblom.com

 

Yhteyshenkilö

Robert Sjöblom
palvelut.rsm@gmail.com
+358 40 582 5528

 

REKISTERIN NIMI

Robert Sjöblom Median ylläpitämä asiakasrekisteri.

 

REKISTERIN PITÄMISEN PERUSTE

Henkilö tai yritys on tilannut yritykseltä valokuvaus-, videokuvaus-, äänituotanto- tai graafisen suunnittelun palveluita.

 

REKISTERIN KÄYTTÖTARKOITUS

Rekisterin käyttötarkoitus on Robert Sjöblom Median asiakasrekisterin ja asiakassuhteiden ylläpitäminen, hoitaminen ja hallinnointi, tähän kuuluu myös asiakkaiden tilausten käsittely ja arkistointi. Tietoja voidaan käyttää Robert Sjöblom Median toiminnan kehittämiseen, analysointiin ja tilastointiin. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.

Rekisteriä käytetään Robert Sjöblom Median laskutukseen, perintään ja asiakkaiden tunnistamiseen. Asiakasrekisteriä käytetään myös lakiin perustuvien ja viranomaisten määräysten ja ohjeiden mukaisten säilytys-, raportointi- ja kyselyvelvoitteiden hoitamiseen.

Henkilötietoja ei käytetä suoramarkkinointiin tai muihin markkinointi tarkoituksiin.

 

Yhteydenottolomakkeet

Sivustolta löytyvä yhteydenottolomake kerää etu- ja sukunimen, sähköpostiosoitteen sekä asiakkaan halutessa puhelinnumeron. Robert Sjöblom Media vastaanottaa asiakkaan antamat tiedot sähköpostitse. Tietoja säilytetään vain niin kauan kuin se on työn tekemisen kannalta tarpeen. Tietoja ei käytetä markkinointitarkoituksiin eikä myydä tai luovuteta kolmansille osapuolille.

 

Upotettu sisältö muilta sivustoilta

Tämä sivusto sisältää upotettua sisältöä (videoita ja musiikkia). Upotettua sisältöä on tuotu seuraavilta sivustoilta:

Upotettua sisältöä käytetään sivustolla aiempien referenssi videoiden ja musiikkinäytteiden katseluun/kuunteluun. Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse vierailisi kolmannen osapuolen sivustoilla ja käyttäisi heidän palveluitaan. Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osa puolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta.

 

REKISTERIN SISÄLTÄMÄT TIEDOT

Yleinen yrityksen henkilörekisteri sisältää seuraavia tietoja:

  • Henkilön etu- ja sukunimi
  • Sukupuoli
  • Sähköpostiosoite
  • Postiosoite
  • Puhelinnumero
  • Pankkiyhteystiedot
  • Muut asiakkaan antamat tiedot
  • Tiedot käsitellyistä tilauksista

 

Passikuvausta vaativa henkilörekisteri sisältää seuraavia tietoja:

  • Henkilön kaikki etunimet ja sukunimi
  • Syntymäaika tai henkilötunnus (henkilötunnus ainoastaan asiakkaan halutessa)
  • Sukupuoli
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Kuva
  • Poliisin antama kuvatunnus passihakemusta varten
  • Sijainti- ja aikatiedot kuvanottohetkeltä

Muita asiakkuuteen liittyviä tietoja:

  • Asiakkuuden alkamisajankohta
  • Tiedot asiakkaalle lähetetyistä ilmoituksista ja yhteydenotoista
  • IP-osoite, josta asiakas on ottanut yhteyttä palveluun
  • Laskutukseen ja perintään liittyvät tiedot

 

TIETOLÄHTEET

Asiakkaan itsensä luovuttamat tiedot yhteydenoton yhteydessä sekä anonyymit analytiikkatiedot www-sivustoa käytettäessä.

Verkkosivustoon upotetut Google Analytics -evästeet keräävät tietoa siitä, miten vierailijat käyttävät sivustoa. Luomme tietojen avulla raportteja ja parannamme sivuston käytettävyyttä. Lisätietoja Googlen analytiikkaseurannasta Googlen tietosuojasivulta.

Google Analytics -seurannan voi estää: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

TIETOJEN LUOVUTUS

Asiakasrekisterin tiedot ovat ainoastaan Robert Sjöblom Median hallussa. Tietoja ei luovuteta Robert Sjöblom Median ulkopuolelle tai sen yhteistyökumppaneiden omaan käyttöön, paitsi lainsäädännön velvoittaessa tai asiakkaan suostumuksesta. Asiakkaidemme tietoja ei luovuteta tai myydä kolmansien osapuolten markkinointitarkoituksiin.

Rekisteritietoja luovutetaan ainoastaan kirjanpitosyistä Robert Sjöblom Median valitsemalle kirjanpitäjälle/tilitoimistolle.

Passikuvien lähetystä vaativat tiedot luovutetaan asiakkaan suostumuksesta kolmannelle osapuolelle (Poliisin lupahallinnon valokuvapalvelin www.lupakuvienvastaanotto.fi) palvelun mahdollistamiseksi.

 

TIETOJEN SIIRTO EU:N tai ETA:N ULKOPUOLELLE

Palveluiden toteuttamiseen Robert Sjöblom Media käyttää Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolisia yhteistyökumppaneita kuten sähköposti- ja verkkosivupalvelinta. Tästä johtuen palvelun käyttämiseen liittyviä käyttötietoja sekä henkilötietoja siirretään osittain EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Kyseiset yhteistyökumppanit noudattavat kuitenkin EU:n asettamia yleisen tietosuoja-asetuksen ehtoja.

 

REKISTERIN SUOJAUS JA TIETOJEN SÄILYTYS

Sähköiset tiedot on suojattu palomuurilla, salasanoilla ja muilla yleisesti hyväksyttävillä teknisillä keinoilla. Rekisterin tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Manuaalinen aineisto eli paperiset henkilötiedot ovat lukkojen takana, joihin on pääsy ainoastaan tietoon oikeutetuilla.

Verkkosivustolla käytetään SSL-suojausta ja muita asianmukaisia keinoja suojata henkilötietoja. Sivutilaa ylläpitää Squarespace, Inc (https://www.squarespace.com/), joka toimii EU:n yleisen tietosuoja-asetusten mukaisesti.

Laskutusta vaativa rekisteri sijaitsee Robert Sjöblom Median paikallisella tietokoneella, joka on suojattu palomuurilla ja vahvalla salasanalla. Asiakastietoja kerätään paikallisesti asennetulla HelpostiLasku-laskutusohjelmistolla (http://helpostilasku.com/), eikä tietoihin pääse käsiksi siihen ei-oikeutettu ulkopuolinen henkilö.

Passikuvien lähetystä vaativat henkilötiedot säilytetään Robert Sjöblom Median paikallisella tietokoneella kuuden kuukauden ajan kuvan ottohetkestä. Kirjanpitolainsäädännöstä johtuen osaa henkilötiedoista säilytetään niin kauan kuin on tarpeen kirjanpitoa varten.

Sähköposti ja muut tavat kommunikoida asiakkaan kanssa on suojattu käyttäjätunnuksella sekä salasanalla, jotka ovat käytössä ainoastaan yrityksen Robert Sjöblom Median johdolla.

Mikäli lopetat asiakkuutesi kanssamme, tietosi on säilytettävä lain salliman ajanjakson ajan johtuen esimerkiksi kirjanpitolainsäädännöstä ja riskienhallinnallisista syistä. Tyypillisesti tietoja säilytetään 10 vuotta asiakkuuden päättymisen jälkeen.

 

TIETOSUOJA JA EVÄSTEET

Seuraamme verkkosivustomme käyttöä evästeillä.

Jos et hyväksy näitä ehtoja, älä käytä tätä verkkosivustoa.

 

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi tai muulle päätelaitteellesi, kun käyt verkkosivulla. Jokaisella myöhemmällä vierailukerrallasi ne lähetetään takaisin verkkosivullemme tai toiselle verkkosivulle, joka tunnistaa evästeen.

Evästeiden avulla pystymme mm. tunnistamaan laitteesi palatessasi sivulle, muistamaan mieltymyksesi ja valintasi, parantamaan käyttökokemustasi sekä mukauttamaan mainoksiamme sivuillamme sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta: www.aboutcookies.org

 

Sivuston käyttämät evästeet

Sivustolla käytetään erilaisia evästeitä. Evästeitä voidaan jaotella sekä niiden keston, että käyttötarkoituksen mukaan.

Jotkin evästeet ovat sivuston teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan verkkosivujen toimivuutta.

Verkkosivusto käyttää Google Analytics –evästeitä. Näiden evästeiden keräämät tiedot siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille, joista osa saattaa sijaita EU:n ulkopuolella, ja joihin tässä tapauksessa sovelletaan paikallista tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoja Googlen yksityisyyskäytännöistä ja Google Analyticsin käytöstä: Google Analytics privacy overview

Verkkosivusto saattaa käyttää myös Spotifyn, Soundcloudin, Facebookin ja Instagramin evästeitä. Näiden evästeiden keräämä tieto saatetaan siirtää ja tallentaa näiden toimijoiden palvelimille, jotka saattavat sijaita EU:n ulkopuolella.

Verkkosivuilla on painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

Verkkosivu saattaa hyväksyä näiden kolmansien osapuolten palveluiden evästeet. Näitä voivat olla esimerkiksi Facebook- tai Google-palveluiden kautta näytettävät mainokset.

Verkkosivustolla on myös muiden yhteistyökumppaneiden kuten kuvatilaus.fi:n ja epassikuva.fi:n linkkejä tai lomakkeita, joita käyttämällä vierailet kyseisten kolmannen osapuolten sivustoilla.

 

ASIAKKAAN OIKEUDET

Asikkaalla on oikeus tarkistaa mitä henkilötietoja rekisteröidystä on talletettu henkilörekisteriin.

Asiakkaalla on oikeus pyytää henkilötietojen päivittämistä, korjausta tai poistamista. Tietojen poistoa voi kuitenkin rajoittaa niiden välttämättömyys sopimuksen mukaisen palvelun tuottamiseksi tai lakisääteisten velvoitteiden hoitamiseksi.

Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen ja käsittely suoramainontaa ja muuta markkinointia varten, vaatia tietojen anonymisointia soveltuvin osin sekä oikeus tulla kokonaan unohdetuksi.

Kaikki tätä selostetta koskevat yhteydenotot ja pyynnöt tulee toimittaa annettuihin yhteystietoihin suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Pidämme huolen, että henkilötietojasi käsitellään täydellä ammattitaidolla ja salassapitovelvollisuutta noudattaen.

 

MUUTOKSET TIETOSUOJASELOSTEESEEN

Pidämme oikeuden tämän selosteen päivittämiseen ja mahdollisiin muutoksiin. Ajantasaisen tietosuojaselosteen löydät aina sivustoltamme.